Päiväretket / yksityinen kuljettaja

SUUNNITTELEMME PÄIVÄRETKET TOIVEIDESI MUKAAN


 

Retkeen kuuluu yksityinen kuljettaja / opas, bensakulut sekä parkkimaksut. Kuljettaja puhuu englantia.

Retket ovat joustavia, voit tehdä lyhyemmän puolen päivän retken tai käyttää koko päivän.

Yksityinen kuljettaja päiväksi alkaen 34 €/auto.  Lounas tai mahdolliset sisäänpääsymaksut eivät sisälly hintaan. Useimmille nähtävyyksille liput ovat 0,5- 3€.

Kerro meille mitä haluaisit nähdä ja tehdä päivän aikana. Haluatko tutustua kulttuuriin ja paikalliseen elämään? Houkutteleeko luonto, extreme-keinu tai vesiurheilu? Haluatko rentoutua kuumissa lähteissä?

Peruutusmaksu päivää ennen  100%, kaksi päivää ennen 50%. 

 SUOSITUKSET:


jimbaran beach

ETELÄ-RANNIKKO JA ULUWATUN TEMPPELI JYRKÄNTEELLÄ

Uluwatu temppeli, kilpikonnien suojelukeskus, salaiset rannat, kalaravintolat meren rannalla


Balilla on enää harvoja rantoja, jotka eivät ole aurinkotuoleja täynnä. Muutama autiompi ranta löytyy etelästä, mutta nämä ovat riippuvaisia luonnosta ja säästä.  Kun olosuhteet ovat kohdallaan, ranta on täydellinen.

Kilpikonnista kiinnostuneille suosittelemme vierailemaan kilpikonnien suojelukeskuksessa.

Päivän aikana on mahdollista  pysähtyä katsomaan Nusa Duan meren tyrskyjä sekä uskonnollisia rakennuksia. Yhdessä paikassa on vierekkäin eri kirkkoja, temppeli ja moskeija.

Uluwatun temppeliltä on huikeat näkymät. Temppelillä järjestetään iltaisin Kecac-tanssia. Liput esitykseen ovat noin 7 euroa.

Päivän päätteeksi suosittelemme kynttiläillallista Jimbaranin rannalla. Kala & merenelävät-ravintolasta saa herkullisia rapuja, simpukoita, mustekalaa...

Tähän retkeen voi yhdistää vesiurheilua; mm. purjelautailu (=parasailing), vesiskootteri, banaanivene, meren pohjassa kävely!

KINTAMANI

Tulivuori, kuumat lähteet, riisiterassit/extreme keinu ja kahviplantaasi. Jos aika jää, vieraillaan vesiputouksella ja temppelillä. 


Päivä aloitetaan rentoutumalla kuumissa lähteissä. Sen jälkeen nautitaan upeissa maisemissa buffet-lounas (noin 10€/hlö). Ravintolasta näkyy Mount Batur tulivuori.

Paluumatkalla pysähdytään kahviplantaasille maistelemaan balilaista kahvia ja teetä. Viimeinen kohde on Tegallalangin mahtavat riisiterassit, jossa rohkeimmat kokeilevat extreme-keinua.

Pääsymaksu kuumille lähteille on 18€/hlö sisältäen pyyhkeen.

Kuumien lähteiden tilalle voit valita vesiputouksen ja temppelin.

UBUD

Barong-tanssi, käsityö-kylä, vesiputous, elefantti-temppeli, perhos-puisto, apinametsä, Campuhan rinnekävely 


Päivä aloitetaan perinteisellä balilaisella tanssiesityksellä. (liput noin 7€/hlö, halutessasi tanssin voi jättää pois retkestä).

Käsitöitä on runsaasti Ubudissa. Voit vierailla hopeatehtaalla ja käydä katsomassa batiikkia, lasinpuhallusta, maalausta/taidetta, leijoja tai puu-ja kivikaiverrusta.

Matkalla Ubudiin pysähdytään puistoon, jossa on satoja eri perhoslajeja. Sisäänpääsymaksu noin 7€/hlö.

Elefantti-temppeliltä jatketaan apinametsään, jossa asuu yli 700 apinaa.

Päivä päätetään Campuhan rinnekävelyn kauniiseen maisemaan. Kävely on helppo ja sopii kaikenikäisille.


BALIN UNIIKIT TEMPPELIT JA UNESCON RIISITERASSIT

Royal- temppeli, Jatiluwih - riisiterassit Ulun Danu Bratan- temppeli, keltainen tori, twin lakes, Tanah lot -  temppeli.


Ensimmäinen kohde on Royal temppeli, jota ympäröi kaunis puisto.

Jatiluwihin riisiterassit ovat UNESCON perintökohde. Riisiterassien lomassa voi kävellä ja ihailla kaunista maisemaa.

Seuraavaa temppeli onUlun Danu Bratan.  Ainutlaatuinen temppeli sijaitsee pyhän Bratan järven rannalla, 1200 metriä merenpinnan yläpuolella.

Paluumatkalla pysähdytään perinteiselle torille shoppailemaan. Lopuksi mennään kuuluisalle Tanah lot temppelille katsomaan auringonlaskua.

Tähän retkeen voi vaihtoehtoisesti valita Mundukin extreme- keinun tai aution "kummitushotellin".


PÄIVÄREISSU NUSA PENIDALLE  

sis. kuljetuksen hotellilta satamaan ja takaisin, pikaveneliput, yksityinen kuljettaja Nusa Penidalla. Päivän aikana käydään katsomassa Angel Billabong, Broken Beach, Crystal Bay ja Kelingking.


Nusa Penida on Balin viereinen saari, jonne pikaveneellä pääsee 45 minuutissa.

Kuljettaja hakee hotellilta aamulla noin klo 7. Pikavene lähtee Sanurista 8 aikaan. Nusa Penidalla on vastassa yksityinen kuljettaja, joka vie saaren upeimpiin kohteisiin.

Crystal Bayn kirkkaissa vesissä voi uida ja snorklata. Nusa Penida on erinomainen snorklaukseen.

Paluu takasin Balille on iltapäivän viimeisellä veneellä.

Penida on iso saari. Jos lomapäivät antavat myöten, suosittelemme jäämään Penidalle ainakin yhdeksi yöksi. Toisena päivänä voi esimerkisi käydä kiertämässä saaren itä-puolta kuljettajan kanssa. 

 


 

ITÄ-RANNIKKO

Itä-rannikolla suosittelemme pysähtymään lepakkoluolaan, vesipalatsiin, suklaatehtaalle tai Virgin rannalle sekä Tirta Gangga vesipuutarhaan ja Lampuyang temppelille, joka on kuuluisa "taivaanporteista". 


 

Pyhän lepakkoluolan ympärille on rakennettu temppeli. Luolassa on tuhansia lepakoita. Taman Ujung vesipalatsi on erittäin kaunis. Kuninkaallisilla on ollut tapana rentoutua siellä. Virgin Beach on tunnettu valkoisesta hiekasta ja on itä-rannikon ihanimpia rantoja. Tirta Gangga vesipuutarha on mielettömän kaunis, vastaavaa en ole nähnyt muualla. Suklaanystäville suklaatehdas on mainio pysähdyspaikka. He valmistavat mm. "nutellaa" sekä suklaata jossa on punaista riisiä.

Pohjoisessa ovat  Lempuyang temppelin  niin kutsutut taivaanportit. Temppelille on pitkä kiemurteleva vuoristotie ja lopussa viiden minuutin portaat. Näkymät ylhäältä ovat huikeat!

Perinteinen suolanvalmistus ja vanha oikeustalo ovat myös mielenkiintoisia kohteita.