Päiväretket

SUUNNITTELEMME PÄIVÄRETKET TOIVEIDESI MUKAAN


 

Retkeen kuuluu yksityinen kuljettaja / opas, bensakulut sekä parkkimaksut. Kuljettaja puhuu englantia ja minut saa tarvittaessa mukaan tulkiksi.

Retket ovat joustavia, voit tehdä lyhyemmän puolen päivän retken tai käyttää koko päivän.

Retket alk. 35 €/auto.

Kerro meille mitä haluaisit nähdä ja tehdä päivän aikana. Haluatko tutustua kulttuuriin ja paikalliseen elämään? Houkutteleeko luonto, extreme-keinu tai vesiurheilu? Haluatko rentoutua kuumissa lähteissä?

 

 Lounas tai mahdolliset sisäänpääsymaksut eivät sisälly hintaan. Useimmille nähtävyyksille liput ovat 0,5- 3€.

Peruutusmaksu päivää ennen  100%, kaksi päivää ennen 50%. Sairastapauksissa retken ajankohtaa voidaan siirtää.

 SUOSITUKSET:


37935095_10155322398516213_2688409425739251712_n

ETELÄ-RANNIKKO JA ULUWATUN TEMPPELI JYRKÄNTEELLÄ

Nusa Duan meren tyrskyt, Uluwatu temppeli, salaiset rannat, kynttiläillallinen rannalla.


Balilla on enää harvoja rantoja, jotka eivät ole aurinkotuoleja täynnä. Muutama autiompi ranta löytyy etelästä, mutta nämä ovat riippuvaisia luonnosta ja säästä.  Kun olosuhteet ovat kohdallaan, ranta on täydellinen - oma rauha meren rannalla.

Jos maltat lähteä rannalta, siirrymme katsomaan upeaa Uluwatun temppeliä kallion päällä. Matkalla pysähdytään katsomaan Nusa Duan meren tyrskyjä sekä uskonnollisia rakennuksia. Yhdessä paikassa on vierekkäin eri kirkkoja, temppeli ja moskeija.

Uluwatun temppelillä järjestetään iltaisin Kecac-tanssia. Liput esitykseen ovat noin 7 euroa.

Päivän päätteeksi suosittelemme kynttiläillallista Jimbaranin rannalla. Kala & merenelävät ravintolasta saa herkullisia rapuja, simpukoita, mustekalaa... Ravintolan hintataso on huokea Suomeen verrattuna.

Tähän retkeen voi yhdistää vesiurheilua; mm. purjelautailu (=parasailing), vesiskootteri, banaanivene, meren pohjassa kävely!

UBUD JA KINTAMANIN VUORISTO 

Vesiputous, Pyhän veden temppeli, kahviplantaasi, Kintamanin tulivuorimaisema, riititerassit


Päivä aloitetaa virkistäytymällä Tegenungan vesiputouksella, Ubudin suunnalla. Seuraava kohde on Tirta Empul - temppeli. Tämä tarkoittaa balin kielellä pyhää lähdettä. Tirta Empul on balilaisten hindutemppeli, jossa he käyvät rukoilemassa ja puhdistautumassa lähteessä. Myös muut ovat tervetulleita pulahtamaan veteen.

Matka jatkuu pohjoiseen Kintamanille. Vuoristossa on upeat näkymät tulivuorelle ja näitä maisemia ihaillessa syödään buffet- lounas. ( Hinta n. 10€).

Paluumatkalla pysähdytään kahviplantaasille maistelemaan balilaista kahvia ja teetä. Viimeinen kohde on Tegallalangin mahtavat riisiterassit.

Muita mahdollisia kohteita: perinteinen Barong - tanssiesitys,  kuumalähde Kintamanilla (sisäänpääsymaksu noin 12€ / hlö), Käsityöt; Batiikkikylä, lasinpuhallus, hopeatehdas, maalaustaide, leijat, puukaiverrus, kivikylä, Moneky forest = Apinametsä, Campuhan rinnekävely, Ubudin tori, Gunung Kawi temppeli.


BALIN UNIIKIT TEMPPELIT 

Royal- temppeli, kahviplantaasi, Ulun Danu Bratan- temppeli ja Tanah lot -  temppeli.


Ensimmäinen kohde on Royal temppeli, jota ympäröi kaunis puisto. Matka jatkuu kahviplantaasille, jossa maistellaan kymmenen eri teetä ja kahvia veloituksetta. Indonesialainen "Luwak kopi" on maailman kalleinta kahvia poikkeuksellisen tuotanprosessin vuoksi. Se valmistetaan  kahvipavuista, jotka ovat kulkeneet Luwak kissan ruoansulatuskanavan läpi.

Plantaasilta jatketaan pohjoiseen Ulun Danu Bratan temppelille. Tämä ainutlaatuinen temppeli on pyhän Bratan järven rannalla. Hindu-temppeli sijaitsee 1200 metriä merenpinnan yläpuolella.

Paluumatkalla pysähdytään perinteiselle torille shoppailemaan. Lopuksi mennään kuuluisalle Tanah lot temppelille katsomaan auringonlaskua.

Tähän retkeen voi vaihtoehtoisesti valita Mundukin extreme- keinun tai aution "kummitushotellin".


PÄIVÄREISSU NUSA PENIDALLE  

sis. kuljetuksen hotellilta satamaan ja takaisin, pikaveneliput, yksityinen kuljettaja Nusa Penidalla. Päivän aikana käydään katsomassa Angel Billabong, Broken Beach, Crystal Bay ja Kelingking.


Nusa Penida on Balin viereinen saari, jonne pikaveneellä pääsee 45 minuutissa.

Kuljettaja hakee hotellilta sovittuun aikaan. Pikavene lähtee Sanurista aamulla. Nusa Penidalla on vastassa yksityinen kuljettaja, joka vie saaren upeimpiin kohteisiin.

Crystal Bayn kirkkaissa vesissä voi uida ja snorklata. Snorklaus on 18 € / henkilö.

Paluu takasin Balille on iltapäivän viimeisellä veneellä.

Hinta 55 € /hlö. Retkelle min. 2 henkilöä. 


 

ITÄ-RANNIKKO

Itä-rannikolla suosittelemme pysähtymään lepakkoluolaan, vesipalatsiin, suklaatehtaalle tai Virgin rannalle sekä Tirta Gangga vesipuutarhaan ja Lampuyang temppelille, joka on kuuluisa "taivaanporteista". 


 

Pyhän lepakkoluolan ympärille on rakennettu temppeli. Luolassa on tuhansia lepakoita. Taman Ujung vesipalatsi on erittäin kaunis. Kuninkaallisilla on ollut tapana rentoutua siellä. Virgin Beach on tunnettu valkoisesta hiekasta ja on itä-rannikon ihanimpia rantoja. Tirta Gangga vesipuutarha on mielettömän kaunis, vastaavaa en ole nähnyt muualla. Suklaanystäville suklaatehdas on mainio pysähdyspaikka. He valmistavat mm. "nutellaa" sekä suklaata jossa on punaista riisiä.

Pohjoisessa ovat  Lempuyang temppelin  niin kutsutut taivaanportit. Temppelille on pitkä kiemurteleva vuoristotie ja lopussa viiden minuutin portaat. Näkymät ylhäältä ovat huikeat!

Perinteinen suolanvalmistus ja vanha oikeustalo ovat myös mielenkiintoisia kohteita.