Yksityiset päiväretket

BALIN NÄHTÄVYYDET


YKSITYISEN KULJETTAJAMME KANSSA ON HELPPOA KIERTÄÄ BALIN PARHAAT KOHTEET

Retket ovat joustavia ja päivät toteutetaan toiveiden mukaan!

Kuljettaja puhuu englantia. Hän suosittelee ja kuuntelee toiveita. Voitte mennä fiiliksen mukaan tai voimme suunnitella päivän ohjelman etukäteen.

Yksityinen kuljettaja päiväksi (10h)  on 40-60€ /auto. Lounas tai mahdolliset pääsymaksut eivät sisälly hintaan. Useimmille nähtävyyksille liput ovat 0,5- 4€.

Retkeen kuuluu yksityinen kuljettaja / opas, bensakulut sekä parkkimaksut. 

Peruutusmaksu päivää ennen  100%, kaksi päivää ennen 50%.


jimbaran beach

ETELÄ-RANNIKKO JA ULUWATUN TEMPPELI JYRKÄNTEELLÄ

Uluwatu temppeli, kilpikonnien suojelukeskus, salaiset rannat ja vesiurheilu


Balilla on enää harvoja rantoja, jotka eivät ole aurinkotuoleja täynnä. Muutama autiompi ranta löytyy etelästä, mutta nämä ovat riippuvaisia luonnosta ja säästä.  Kun olosuhteet ovat kohdallaan, ranta on täydellinen.

Kilpikonnista kiinnostuneille suosittelemme vierailemaan kilpikonnien suojelukeskuksessa.

Päivän aikana on mahdollista  pysähtyä katsomaan Nusa Duan meren tyrskyjä sekä uskonnollisia rakennuksia. Yhdessä paikassa on vierekkäin eri kirkkoja, temppeli ja moskeija.

Uluwatun temppeliltä on huikeat näkymät. Temppelillä järjestetään iltaisin Kecac-tanssia. Esitys alkaa klo. 18.00 ja liput ovat noin 7 euroa.

Tähän retkeen voi yhdistää vesiurheilua; mm. purjelautailu (=parasailing), vesiskootteri, banaanivene, meren pohjassa kävely!

 

KINTAMANIN VUORISTO

Tulivuori, kuumat lähteet, riisiterassit/viidakkokeinu ja kahviplantaasi. Jos aika jää, vieraillaan vesiputouksella ja temppelillä. 


Päivä aloitetaan rentoutumalla kuumissa lähteissä kylpylän yhteydessä. Sen jälkeen nautitaan tulivuorimaisemissa buffet-lounas (noin 10€/hlö).

Paluumatkalla pysähdytään kahviplantaasille maistelemaan balilaista kahvia ja teetä. Viimeinen kohde on Tegallalangin näyttävät riisiterassit, jossa rohkeimmat kokeilevat viidakkokeinua (hinta noin 7€).

Pääsymaksu kuumille lähteille on 18€/hlö sisältäen pyyhkeen. Kintamanin alueelle ja riisiterasseille on parin euron sisäänpääsymaksu.

Jos aika jää, vieraillaan esimerkiksi vesiputouksella tai temppelillä.

Suosittelemme aloittamaan aamulla klo 8.

 

UBUD

Barong-tanssi, käsityökylät, vesiputous, elefantti-temppeli, perhospuisto, apinametsä


Päivä aloitetaan perinteisellä balilaisella tanssiesityksellä. (Liput noin 7€/hlö, halutessasi tanssin voi jättää pois retkestä).

Käsitöitä on runsaasti Ubudissa. Voit vierailla hopeatehtaalla ja käydä katsomassa batiikkia, lasinpuhallusta, maalausta/taidetta, leijoja tai puu-ja kivikaiverrusta.

Tegenungan vesiputouksella pääset virkstäytymään viileään veteen. Pyyhe/vaihtovaatteet mukaan.

Matkalla Ubudiin pysähdytään puistoon, jossa on satoja eri perhoslajeja. Sisäänpääsymaksu noin 7€/hlö.

Elefantti-temppelillä ei ole oikeita norsuja. Hindutemppeli on saanut nimensä pienestä elefanttipatsaasta. Temppeliltä jatketaan apinametsään, jossa asuu yli 700 apinaa.

 


BALIN UNIIKIT TEMPPELIT JA UNESCON RIISITERASSIT

Royal- temppeli, Jatiluwih - riisiterassit, Ulun Danu Bratan- temppeli, Keltainen tori, Twin lakes, kahviplantaasi ja Tanah lot -  temppeli.


Ensimmäinen kohde on Royal temppeli, jota ympäröi kaunis puisto.

Jatiluwihin riisiterassit ovat UNESCON perintökohde. Riisiterassien lomassa voi kävellä ja ihailla kaunista maisemaa.

Seuraavaa temppeli on Ulun Danu Bratan.  Ainutlaatuinen temppeli sijaitsee pyhän Bratan järven rannalla, 1200 metriä merenpinnan yläpuolella.

Kuning marketilla eli Keltaisella torilla myydään hedelmiä ja tuliaisia.

Paluumatkalla kuuluisalle Tanah lot- temppelille poiketaan kahviplantaasille. Siellä tutustuaan perinteiseen kahvin valmistukseen ja maistellaan teetä ja kahvia.

Retkeen voi vaihtoehtoisesti valita Git Git - vesiputouksen tai Wanagirin hidden hill, joka on erinomainen kuvauskohde. Sisäänpääsy noin 15€.


PÄIVÄREISSU NUSA PENIDALLE  

sis. kuljetuksen hotellilta satamaan ja takaisin, pikaveneliput, yksityinen kuljettaja Nusa Penidalla. Päivän aikana käydään katsomassa Angel Billabong, Broken Beach, Crystal Bay ja Kelingking.


Nusa Penida on Balin viereinen saari, jonne pikaveneellä pääsee 45 minuutissa.

Kuljettaja hakee hotellilta aamulla klo 6-7. Pikavene lähtee Sanurista 8 aikaan. Nusa Penidalla on vastassa yksityinen kuljettaja, joka vie saaren upeimpiin kohteisiin.

Crystal Bayn kirkkaissa vesissä voi uida ja snorklata, jos aallokko on sopiva.

Paluu takasin Balille on iltapäivän viimeisellä veneellä 17.00.

Penida on iso saari. Jos lomapäivät antavat myöten, suosittelemme jäämään Penidalle ainakin yhdeksi yöksi. Toisena päivänä voi käydä kiertämässä saaren itä-puolta kuljettajan kanssa. Idässä on upea Diamond Beach.

Vaihtovaatteet/pyyhkeet mukaan!


 

ITÄ-RANNIKKO

Itä-rannikolla suosittelemme pysähtymään lepakkoluolaan, vesipalatsiin, suklaatehtaalle tai Virgin rannalle sekä Tirta Gangga vesipuutarhaan ja Lampuyang temppelille, joka on kuuluisa "taivaanporteista". 


 

Pyhän lepakkoluolan ympärille on rakennettu temppeli. Luolassa on tuhansia lepakoita. Taman Ujung vesipalatsi on erittäin kaunis. Kuninkaallisilla on ollut tapana rentoutua siellä. Virgin Beach on tunnettu valkoisesta hiekasta ja on itä-rannikon ihanimpia rantoja. Tirta Gangga vesipuutarha on mielettömän kaunis. Suklaanystäville pieni suklaatehdas on mainio pysähdyspaikka.

Pohjoisessa ovat  Lempuyang temppelin  niin kutsutut taivaanportit. Temppelille on pitkä kiemurteleva vuoristotie. Parikkipaikalta paikalliset kuljettavat skootterilla perille parin euron maksua vastaan.

Temppelistä on tullut erittäin suosittu. Kuvauskohtaan portille on usean tunnin jono. Jos haluaa välttää jonon, retkelle lähdetään jo aamulla klo 3. Temppelille ajaa 3-4h.

Perinteinen suolanvalmistus ja vanha oikeustalo ovat myös mielenkiintoisia kohteita.